torsdag 4 december 2014

Hemlagat och nästan hemlagat

Köttbullar. Ja det är väl nästan ett måste till jul eller hur? Jag gjorde en sats idag som ska frysas in och tas fram nån dag under julhelgen.
Jag har slutat med det där julbordet som tidigare kändes så viktigt. En massa mat som ska flyttas ut och in i kyl och skafferi tills man är riktigt less på den. Nej det får bli en varmrätt, nån sillstjärt och en lätt dessert till lunch på julaftonen sen gröt och skinka på kvällen. Det räcker gott och väl. Sen får det fortsätta lika under resten av juldagarna. Det är ju ändå skönt att bara kunna ta fram mat ur frysen dom här dagarna, så man slipper stå vid spisen mer än nödvändigt.
Mat i frysen - rikedom
Den färdigkokta skinkan är ju en välsignelse och den brukar vara riktigt, riktigt god. Sill brukar jag köpa ett par filéer - i delikatessdisken. Koka en ny lag hemma och så hälla över sillen som jag bara behövt skära i bitar. Enkelt men smakar precis som riktigt heminlagd sill. Vem har sagt att man inte får fuska lite ibland?

Det är fullmåne ikväll och det ser ut att bli en kall natt men enligt SMHI så ska det bli snö i morgon. Ja, ja dagen har i alla fall varit underbart solig och fin. Det tackar vi för.
Alldeles lagom med snö
  • "Hemligheter är det mest grundläggande när det gäller statens angelägenheter." Armand Jean du Plessis de Richelieu (Kardinal Richelieu) 1585 - 1642. Kardinal och hertig av Richelieu och Fronsac. Känd som den röde eminensen.
Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar