söndag 8 december 2013

Mera mat

Efter gårdagens raid i frysboxarna i uthuset, så blev det idag dags för kyl/frys inne i köket. Temperaturen låg på minus 15 grader så det passade perfekt att ställa ut allt på verandan medan  frysen frostades av. Samtidigt kokade jag potatis. Potatis till baket i morgon, potatis till 2 st. Moussaka formar (bara att värma i morgon vid baket) och potatis till lunchen.

Jag gjorde också en jättegod dessert på de mandariner som låg i skålen. Bra att ta hand om dom innan de blir torra.
Nu är disken på gång i maskinen, handdisken avklarad och jag känner mig nöjd med dagen även idag.
Nu tänkte jag dela med mig av dessert-receptet och jag kan tipsa att det är jättegott efter julmaten på julaftonen. Lätt och friskt. Håll tillgodo:

Marinerad clementin med vaniljglass
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 3 st. stjärnanis
  • 1/2 vaniljstång, snittad
  • 2 krm kardemumma
  • 3 st kanelstång
  • 5 st. clementiner skalade och delade
Koka vatten, socker och kryddor i 10 minuter. Låt det svalna. Skala clementinerna och skär i skivor. Häll den avsvalnade sockerlagen över och låt dem marineras i minst 1/2 timme. Servera med vaniljglass. Receptet är taget från ViktVäktarna.
Jag tittade lite på skidtävlingen i Norge, mellan varven, och där vräkte snön ner. Nu har det även börjat här i Almo.

  • "För oss i Ryssland är kommunismen lik en död hund. För många människor i väst är den fortfarande ett levande lejon." Alexander Solzjenitsyn 1918 - 2008. Rysk författare, historiker och tidigare sovjetisk dissident. Fick nobelpriset i litteratur 1970.
Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar