tisdag 24 september 2013

Örtsalt

Kylan smyger sig sakta på. Det blåser kallt och för oss som den här sommaren/hösten blivit så bortskämda med värme, känns det lite tufft. Det tar ett tag att vänja sig.

Efter mitt uppdrag med väntjänsten, tog jag och plockade in mina blommor - de som var kvar ute. De som blommar mest, har jag ställt in på nya verandan. Där kan de stå ett tag så vi får njuta av blommorna ett tag till.
Jag gjorde också tre små flaskor med örtsalt. Rosmarin- och citronsalt, Parmesan- och basilikasalt och Timjansalt.
Nu ska jag prova de här blandningarna  få se om det blev nåt bra. Citron- och Rosmarinsaltet kan man använda till kyckling, fisk och ugnsstekta grönsaker, Parmesan- och basilikasaltet används med fördel till pasta och Timjansaltet är väl det mest användbara. Det kan användas till matbrödsbak, kött, såser, soppor, grytor, gratänger och fisk.

I morgon blir det en tur till Borlänge där jag ska sammanstråla med min syster. Vi träffas vid Stora Tuna kyrka där vi ska lämna några blommor i minneslunden, dricka en kopp kaffe och bara prata en stund.
Jag passar nog på att gå in på Helenas växthus i Djurås och kollar om det finns några fina krukväxter till mitt köksfönster. Det ska bli trevligt!
Helenas växthus i Djurås
  • "Argumentet liknar ett armborstskott - det är lika effektivt antingen en jätte eller en dvärg har skjutit av det." Francic Bacon 1561 - 1626. Engelsk filosof, advokat, vetenskapsman och statsman
Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar