måndag 17 december 2012

Struvor

Struvor

Åkte in till Leksand i dag för att handla inför julen. Nu börjar det bli både svårt att få tag på parkering och långa köer i kassorna. Det är ju meningen att jag ska handla åt mina svärföräldrar på torsdag, men det får nog bli någon dag tidigare. Man blir bara stressad av att trängas med folk - i alla fall blir jag lätt irriterad, och kan man undvika det så är det väl bra.

I dag har jag gjort nåt alldeles nytt. Jag har gjort fikon- och glöggmarmelad. Ska vara jättegott att äta till ost. Kul att prova och smakprovet jag tog lovade gott.
Vidare så bakade jag matbröd och så gjorde jag en sats struvor. Sökte på wikipedia var namnet struvor kommer ifrån, men det stod ingenstans. Däremot stod det att struvor är ett fast inslag på matbordet i Finland under första maj-firandet. Nu så luktar det flottyr i Hansgården. Man få hoppas att den doften försvinner snart.
Fikon- glöggmarmelad
Frukostbröd

  • "Om du ger din vän en fisk så blir han mätt för en dag, men om du lär honom att fiska så blir han mätt hela livet". Kinesiskt ordspråk
Vi hörs!

1 kommentar:

  1. Du presenterar det så härligt Ingrid. Snart dags för en personlig kokbok tror jag med läckra bilder. Åtminstone kommer jag att köpa den.

    SvaraRadera