måndag 14 december 2020

Struvor och Ernst

 


 Vad jag vet så bakade aldrig min mamma struvor. Jag vet inte om det var så vanligt i hennes hem. (Mamma kom från Östergötland)

Min svärmor däremot bakade alltid struvor till jul och vi brukade få en påse. För några år sedan fick jag ett struvjärn av svärfar. Han hade ett som de inte använde och sedan dess så har det blivit en sats struvor i Hansgården till varje jul. En tunn och spröd kaka som riktigt smälter i munnen. Jag fick tipset av svärmor att blanda i 0,5 dl öl i smeten, det gör dem riktigt frasiga. Lite pill är det och lite kladdigt men täcker man bara upp med tidningspapper så klarar man det bra. Kokosfettet ska värmas upp till 180 grader och man får passa så det inte kommer på den heta plattan och tar eld. 


  1 pkt kokosfett, en smet, ett struvjärn, en gaffel och så är det bara att börja. 

Jag gjorde en sats häromdagen och nu så tror jag att allt bröd är bakat. Det blir ju i och för sig bara jag och maken men man kan frysa och ta fram lite senare. 

Jag råkade se ett program med Ernst Kirchsteiger - pysslaren med stort P ni vet. Han gjorde julgodis och det tyckte jag såg så mumsigt ut så det har jag nu gjort. Ett chokladgodis med olika sorters nötter: Panforte och en kola toppad med surt godis. Helt underbart gott. Båda.


Har även gjort en äppelchutney med Ernst´s recept. Även den jättegod. 


 

  • "Den som ingenting gör, gör inget fel". Ryskt ordspråk
Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar