I dag behöver man inte en sån pysande och stånkande kokare utan idag använder man sig av en elektrisk s.k. slow-cooker. Jag har köpt mig en sådan och jag måste säga att det jag har sett hittills är fantastiskt bra.
Kan verkligen rekommenderas. |
Häromdagen lagade jag kyckling i den. 8 timmar på svag värme. Resultatet blev fantastiskt. Ingen spisplatta som behövde passas och ingen mat som brändes fast. För att testa den rejält så bjöd jag hem barn och barnbarn på lunch. Medan kycklingen tillagades kunde jag i lugn och ro göra potatisgratäng och sen fixa alla tillbehör. Maten fick högsta betyg av alla. Desserten också naturligtvis. Det är en klassiker. Chokladpudding gjord från ett recept från mitt första år i skolköket. Fantastiskt god. Det blir alldeles tyst runt bordet när man börjar äta den.
Pulled chicken med potatisgratäng och diverse tillbehör |
Godaste chokladpuddingen |
I dag var den min tur att vara kyrkvärd igen. Eftersom det var Söndagsmässa, så hade jag på mig min Tuna dräkt. Det känns genast lite högtidligare än vanligt. Kyrkokören medverkade och det var som vanligt väldigt fint.
- "En granne i närheten är bättre än en släkting i fjärran." Ryskt ordspråk
Vi hörs!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar