tisdag 31 juli 2012

Fortsättning på historien

I gårdagens blogg, så skrev jag om änkemannen i Hansgården, som fick ett brev om att hans son avlidit i Stockholm. Årtalet var 1857 och pojken var bara 19 år gammal. Vad han dog av vet vi ej, bara att han dog på Serafimerlasarettet och begravdes på Kungsholmens kyrkogård. Personen som skrev brevet talade också om att "vi haver jort hvad vi kunnat för honom" samt att de hade tagit hand om hans kläder"det lilla han hade".
Det ryms mycket dramatik och tragik i det enkla brevet. Brevet som var hopvikt så det blev 10x7cm, och hopsatt med svart lack på baksidan. Något frimärke finns inte  så förmodligen skickades brevet med någon som "hade vägarna norrut". Frimärket var ju något väldigt nytt 1857 (det första svenska frimärket kom ut den  1 juli 1855) - kanske dyrt också.
Brevet från 1857
Har också fått ta del av uppgifter som rör Hansgårdens anfäder, av min granne Göran. Jag satt just och tittade var en av Hansgårdens gamla ägare skulle passa in i Sveriges historia, och det visade sig att han var i Tyskland och krigade 1679 - 1684. Kung vid den tiden var Karl XI - far till Karl XII.  
Det är jättekul och fantastiskt när man kan sätta in människor som bott i samma hus som vi, i ett historiskt perspektiv. Årtalen blir så mycket annat än bara siffror.
Kung Karl XI till häst


  • "Det har aldrig existerat ett bra krig eller en dålig fred" Benjamin Franklin  1706-1790. Amerikansk statsman, författare, uppfinnare och naturvetenskapsman (uppfann bla åskledaren)
Vi hörs!

måndag 30 juli 2012

Historiens vingslag

Storfurstendömet Finlands vapen




Jag har fått en del gamla papper som tillhör Hansgården. I dag gick jag in till min granne Göran, som håller på mycket med bydokumentation och som är van att läsa gamla papper. Det gällde ett brev som var väldigt svårt att tyda. Vi försökte och fick fram en del men så kom en annan granne - Elsa, och hon kunde tyda ut lite av det som vi inte kunnat. Årtalet vet jag inte ännu, det måste jag forska i, men  det handlar om ett brev till ägaren av gården (han var då änkeman) där han får meddelande att hans son avlidit i Stockholm. Sonen blir sjuk den 30 april, förd till lasarettet den 3 maj, avlider den 12 maj och begravs den 19 maj. Brevet är daterat den 24 maj. Man kan undra vilket datum han fick brevet? I dag är det så enkelt. Med ett telefonsamtal, så kan man ha kontakt vare sig man vill eller inte.
Ett annat papper som jag inte vet var det kommer i från eller i vilket sammanhang, är ett papper som suttit fast i något med ett lacksigill. Tyvärr så är den sista siffran i årtalet helt borta, men jag tror det står: den 22 sept. 184?.
På papperet står: Uppvist för Hans Majestät Konungens af Swerige och Norrige &c. &c. &c., General-Consul i STORFURSTENDÖMET FINLAND.
Googlade på detta och fann:
Storfurstendömet Finland var en benämning på Finland från 1500-talet till 1917. Först användes titeln storfurste inom det svenskakungahuset när Finland var en del av Sverige. När Finland tillföllRyssland genom Finska kriget 1808–1809 blev Finland ett autonomtstorfurstendöme med den ryske tsaren som storfurste.
Storfurstendömet Finland


Intressant! Man kan ju undra vilka affärer Hansgården hade med Storfurstendömet Finland som ju var ryskt.


  • "Historien kommer att vara snäll mot mig - jag har för avsikt att skriva den". Sir Winston Churchill 1874 - 1965. Brittisk premiärminister och författare.
Vi hörs!

söndag 29 juli 2012

Dagen efter

Mycket blixtar men lite muller


Det var åskvädret som var orsaken till min enorma trötthet i går. Det blev en rejäl urladdning i går kväll. Inte så mycket muller men desto mer blixtar. Mycket vackert, ett riktigt skådespel. Att dagen sedan har varit underbart skön, bidrar väl också till att man piggnar på sig lite grann.
Hallonen mognar snabbt, måste plocka varje dag.


Tänk att vi snart är inne i augusti månad. Sommaren har gått väldigt fort hittills. Nu hoppas vi på skönt väder  dagarna fram till skolorna börjar och de flesta semesterfirare måste återgå till sina arbeten.
Vi lyckligt lottade som inte behöver det, vi får väl se till att fylla dagarna med allehanda trevliga saker som svampplockning, bärplockning med mera.

  • "Hoppet är som socker i te: hur lite det än är genomträngs hela drycken av sötman". Kinesiskt ordspråk
Vi hörs!

lördag 28 juli 2012

Trötter



Åh vad jag är trött. Har varit i Vägkyrkan mellan 11-16 och det var jättemycket folk. Berodde förmodligen på att det var Siljansnäsdagen. Även om man inte ska guida folk och leda runt dem så ska det passas. Kaffe och bröd ska fyllas på och man ska visa sig så folk törs fråga. Det var sista gången för min del för i morgon så slår Vägkyrkan igen för detta år.
Mycket av tröttheten beror nog också på att det verkar vara åska i luften. Det regnar och luften är kvav. Det kan ju också bero på OS. Jag satt uppe ganska länge och skulle se vilken som skulle få tända elden- Jag orkade inte, utan fick läsa om det i tidningen i morse. Sent blev det i alla fall.


  • "Man känner igen gamla människor för huden har krympt och ögonlocken trillat ner för att de är så trötta" Kasper 8 år ur boken "Barns tankar om mormor/morfar och farmor/farfar"
Vi hörs!

fredag 27 juli 2012

Bröllopsdag

Den 27 juli 1968




Jag var 21 år och maken 22. Några månader senare i november, så föds vårt första barn - sonen Anders och 2,5 år senare så föds vår dotter Kristina. Det var så då. Man skulle gifta sig och bilda familj.

Det har gått 44 år. Vi är fortfarande gifta. Vi är betydligt rynkigare, jag har grått hår och maken nästan inget alls men vi håller i alla fall ihop. 

Tillsammans i Grekland

På vår bröllopsdag, tog vi och gjorde en utflykt till fäboden Östra Grunuberg utanför Orsa. Vi har sett programmet om livet på just den fäboden på TV och länge tänkt att åka dit. Nu när vädret verkade skapligt, så blev det av. 

Östra Grunubergs Fäbod
Därefter åkte vi upp till Fryksås Fäbodar och åt lunch på Fryksås Hotel. Vi åt Älgfärsbiff med murkelsås och rårörda lingon. Otroligt gott. Sen bar det hemåt och eftermiddagskaffe på Hansgårdens veranda tillsammans med katten Nils.
Och.....fint väder hela tiden. Det ni!


  • "Att göra ett äktenskap lyckligt är som att sköta en gård. Du måste börja på nytt varje dag".
    Frans av Assisi 1182-1226. Italiens predikant och helgon
Vi hörs!

torsdag 26 juli 2012

Sommardag

Ser ni? Blå himmel. Det har varit en underbart skön dag. En riktig sommardag. Efter en förmiddag med träning och matinköp åt mina svärföräldrar, så kunde jag och maken lägga oss i varsin solstol och njuta. Maken tyckte till och med att det blev för varmt så han gick in i stället. Säg den dag när vi tyckte det senast.
Hallonen har börjat mogna och i dag så plockade jag de första. En geting som också ville smaka på godsakerna, blev arg när jag kom så den stack mig. Som tur är så finns ett litet husapotek i Hansgården och det innehåller bland annat en flaska Tee Trea olja. Jättebra på insektsbett/stick. Jag tog också och sådde lite mer rädisor.

En som trivs är katten Nils. Nätterna är ju ganska ljumma så då är han ute. Sen ligger han och sover till lunchtid. Då går han ut och lägger sig i skuggan och sover eller också - när solen börjar på att flytta sig från framsidan - så lägger han sig på de solvarma plattorna framför verandan. En katt kan verkligen konsten att njuta.
Katten Nils njuter av värmen från stenplattorna
  • Katt: Ett pygmélejon som älskar möss, hatar hundar och övervinner människor" Belgiskt ordtak
Vi hörs!




onsdag 25 juli 2012

Växtkraft

Välkommen
Maken bråkar över att gräsmattan växer för fort. Det blir klippning varje vecka (mellan skurarna) för att den ska hålla sig snygg. Det är ju för att det regnar så mycket. På den sandjord som vår trädgård än anlagd på så  mår nästan allting bra av mycket regn. Regnet ger enorm växtkraft. Rosorna är fantastiska, blommorna blir fula av regnet, men blommar gör de, otroligt mycket. Titta bara på min fina Honungsros på kortet här nedan.

Honungsrosen (Rosa Helenae)
Källarkullen blommar i olika blå färger. Enstaka röda inslag finns. Det blåa är självsådda Riddarsporrar och det röda är självsådda nyponrosor. Vackert eller skräpigt? Det får var och en avgöra. Jag tycker det är en riktig färgklick. Här gör tyvärr regnet att de höga Riddarsporrarna inte orkar stå upprätta utan gärna vill ligga ner, men blommar det gör det.
Hansgårdens källarkulle
  • "Jag frågar inte efter meningen i fågelsången eller soluppgången en disig morgon. Det bara finns där och det är vackert"
Vi hörs!

tisdag 24 juli 2012

Sova

Det blev ingen träning i dag. Sov för länge. Ja, jag berättade ju i går att jag är trött och när solen inte lyser in i sovrummet på morgonen då blir det så. Ingrid sover. Jätteskönt. Sa till maken vid frukost att vi minsann gått upp tidigt så många år, så vi kan gott unna oss det här.

Jag åkte till Hotell Dalecarlia för att leta svamp men det blev en besvikelse. Det var tomt, och så högt gräs så det var svårt att ta sig fram. Fick i alla fall träffa Kosa, en av mina gamla arbetskamrater som nu jobbar år städbolaget som tog över. Vi tog en snabb fika och fick en liten pratstund.


Åkte om Granngården och köpte ut färg - till maken. Han håller på att måla uthuset och ni som vet hur det ser ut, ja ni vet att det går åt lite färg - eller snarare ganska mycket. Fint blir det i alla fall.
Det går åt några såna här.

I morgon planerar jag att städa och om vädret tillåter - gå ut i trädgården och ta hand om en rabatt.


  • "Väderleksrapport: meddelande som ger oss tillfälle att förarga oss över dåligt väder ett helt dygn i förväg"
Vi hörs!

måndag 23 juli 2012

Borttappad sug





Åhhh vad trist väder. Jag tror jag smäller av! Regnar det inte så blåser det småsnålt. I dag till exempel så har det varit ett, säger ett glädjeämne på hela dagen. Det var när dom talade om att det rörliga elpriset aldrig varit lägre än nu. Vi har i alla fall 50% rörligt pris så man får glädjas åt det.
En "elektrisk" liten tjej. Bild från nätet

Annars är humöret ganska nära nollstrecket. Vill inte göra nånting helst bara sova. Jag tog och bakade matbröd i alla fall så man fick känna sig lite nyttig. I morgon blir det träning på förmiddagen sen ska jag åka till Hotel Dalecarlia och leta kantareller. Jag hade ett jättebra ställe där. Tyvärr så kom kocken på det också så förra året hann han före mig
Har du sett herr Kantarell ....?


  • ".......man kan säga att fläsket på halsen blir lite slängigt" Gustav 6 år om hur det blir när man blir gammal. Ur boken "Gamla tanter lägger inte ägg"
Vi hörs!

söndag 22 juli 2012

Många känslor


En vanlig söndag eller....? Nej inte riktigt, I dag var det ju årsdagen av massakern på Utöja och bombdådet i Oslo. Jag lyssnade på P1- Sommar, där en av de överlevande berättade hemska saker. Det är svårt att ta till sig och förstå. Man kan bara hoppas att det aldrig ska behöva hända igen.
Men så slår man upp Expressen och läser om Syrien. Visst är väl det nästan samma sak? Folk instängda i små byar/städer och trupper som kommer och skjuter sönder hus där det gömmer sig barn och deras föräldrar. Ja, nog ska vi vara oändligt tacksamma som blivit förskonade från sånt.

Det var en fin förmiddag när jag tog ett nappatag med utblommade växter i rabatterna. Fick en hel skottkärra full. Sen tog jag och klippte bort fula och vissna rosor. Där blev det en hel hink full och det luktade gott när jag slängde det i skräphögen.
I övrigt ska vi äta lite grekisk inspirerad mat hos sonen i kväll. Jag har en flaska Retsina kvar sen fjolårets Greklandsresa, jag har gjort en skål med tzatziki och jag har ett stort grekiskt lantbröd i ugnen. Det får bli vårt tillskott till kalaset.




Vinet
Tzatziki, Grekisk sallad, bröd och grillad kött

 
  • "Det är dumt att odla bitterhet, när man kan odla vänskap" Gunilla Dahlgren ur boken "Lilla fruntimret har landat"
Vi hörs!



lördag 21 juli 2012

Egen skörd



I förmiddags tog jag mig för med att skörda kryddor. Slätbladig persilja, Gräslök, Oregano, Timjan, Rosmarin och Sockerärtor. Jag passade också på att ta Rödbetorna eftersom de verkade färdiga.
Kryddorna behövde inte ens sköljas. Jag klippte i mindre delar, mixade och la det på fat och fryste det i ca 1 timme. Sen tog jag ut det och la det i burkar. Nu har jag färska kryddor ända till nästa år. Sockerärtorna måste plockas lite varje dag så de fryser jag också in på fat och så lägger jag i en plastburk.
Rödbetorna var jättefina inte så där väldigt stora utan lagom för att koka eller baka i ugnen och äta med vitlökssmör (bland det godaste jag vet)
Årets skörd. Alldeles lagom

På eftermiddagen gick det faktiskt att ligga ute i solen. Passade på när jag lyssnade på programmet "Sommar", men nog blåste det kallt när solen gick i moln.
För nån vecka sedan så gjorde jag ett fågelbad av ett rabarberblad och cement. Blev väl inte så där jättenöjd men det får stå under Buskrosen så får vi se. Kommer bara solen så kanske det blir populärt.
En groda måste ju finnas med
Rosorna har växt och frodats men blommorna tar stryk av regnet. De regnar sönder och blir fula väldigt fort. Därför är det roligt när det kommer rosor som slår ut efter varandra. Runt en portal i trädgården så blommar nu Honungsrosen (Rosa Helena Hybrida) och Flammentanz (lika som jag har mot stallsväggen). Den rosa rosen Celeste blommar överdådigt och en till som är på gång är Damascenarosen Madame Hardy - en fin gammal David Austin ros.
Honungsros som doftar gudomligt
Flammentanz


Celestial (Celeste) 
Damascenarosen "Madame Hardy


  • "Gamla människor står inte på händer, för deras krafter är slut"  Frederik 7 år ur boken "Barns tankar om farmor/farfar och mormor/morfar
Vi hörs!


fredag 20 juli 2012

Turister



Det verkar som om turisterna har hittat till Leksand även i år. Jag var in till centrum idag och det var tjockt. Djungelns lag gällde både med kundvagnarna inne på Mårtas och ute på parkeringen. Övergångsställena ska vi inte tala om. Där springer folk rätt ut - eller helst snett över - utan att se sig för. Men hur skulle det egentligen se ut utan turister i Leksand? Trist, folktomt, dåligt med affärer, ja det vore nog inte så bra. Nej då, gnället är bara gnäll. Jag som jobbat inom turistindustrin i hela mitt arbetsliv, vet hur mycket det är värt att det kommer hit turister och spenderar sina pengar. Det gagnar oss fast boende i längden.
Det här är ju inte bron över Almoån, utan
bron över floden Kwai

Nu verkar det som vi fått en "provisorisk" bro över Almoån. Inget mer köra runt Siljansnäs. Skönt. Sonen åkte över för nån timme sedan och han tyckte det verkade jättebra. Kanske det är så bra så det "provisoriska" får vara ända till nästa skyfall. Det visar sig.


  • "Det är inte så farligt om man har olika färg på huden. Det viktiga är att man har samma färg på hjärtat" Isabell 7 år
Vi hörs!

torsdag 19 juli 2012

En dag på jobbet

Jo ni, idag har jag varit på jobb.  Jag har varit värd i Vägkyrkan i Siljansnäs. En inte allt för betungade uppgift. Man kommer dit strax före kl. 11. Öppnar dörrar, tänder upp lite ljus, brygger kaffe och plockar fram bröd, smör och lite pålägg. Sen väntar man. Väntar på att det ska komma någon in, någon som kanske frågar om nåt eller vill ha en kopp kaffe. De flesta som kommer vill bara sitta ner en stund. Kanske tända ett ljus för någon avliden eller bara sitta och meditera en stund.
Koret i Siljansnäs kyrka

I dag kom bland andra två damer och två små barn. Pojken (runt 5 år) tyckte att vår kyrka var liten. Det fanns en mycket större i Amerika, sa han. Sen ville han veta vilka det var på tavlan framme vid altaret "om det var nån kändis eller nåt". Tavlan föreställer "Kristus i örtagården". Den killen livade upp hela förmiddagen. På eftermiddagen kom först en, sen en till man in och skulle öva på pianot. Jodå, det var trevligt. Den ena spelade lite bättre än den andra, om jag säger så, och visst är det trevligt när det är folk i kyrkan.
I övrigt så läste jag lite i en tidning, löste lite korsord och handarbetade lite. Så avslutar man dagen klockan 16 med att diska, sopa och ställa i ordning efter sig. Sånt arbete kan man ju stå ut med. Förresten är det snart slut. Vägkyrkan är bara öppen 3 veckor och nästa vecka är den sista för i år.
Rosen "Flammentanz" gör skäl för sitt namn.
En röd flammande dans uppför stallsväggen.

  • "Namnet Kristus är inte så modernt längre. Det är inte så många i Sverige som heter det nu för tiden. Jag vet bara en och det är Kristus Sjögren" sagt av Moa 6 år
Vi hörs!

onsdag 18 juli 2012

Ny "leksak"


Jag fick häromdagen nys om vad man kan göra med bilder som man har liggandes i sin dator. Sonen hjälpte till att installera och ...vips, så kan man fixa till bland annat, såna här collage.

Semester!
Vårat äldsta barnbarn Edvin 11 år
Mellanbarnbarnet Noah 6 år
Det yngsta barnbarnet Yavanna 3 år
 
Några av Hansgårdens rosor

 Här är sidan där man kan ladda ner programmet gratis: www.photoscape.org

  • "Fattig är inte den som inte får sin ungdomsdröm uppfylld, utan den som inte hade några drömmar i sin ungdom"  Adolf Nowaczynski 1876-1944. Polsk pjäsförfattare och satiriker
Vi hörs!



tisdag 17 juli 2012

Familj

"Familjen är det viktigaste i världen". Det är Prinsessan Diana som sagt dom orden och jag håller med. Sen kan ju en familj se ut på många olika sätt. Alla har inte barn tex, men det finns säkert anhöriga i nåt led som kan räknas som familj.
Barn - kan ju som bekant reta gallfeber på varandra som små och unga, men med åren så verkar det där retsamma avta och i stället mognar vänskap och förståelse. Jag kan se det på våra egna barn och barnbarn
Min son kunde nästan reta gallfeber på sin syster som blev jättesur, klampade upp till sitt rum där hon slängde igen dörren, men redan nästa dag så var de sams igen. Barnbarnen är precis likadana. I bland retas de så det slår gnistor om det och nästa stund så leker de som bästa vänner.



Dotter Kristina 1 år 2 mån, son Anders 3 år 7 mån.
Mamma - också ganska ung

Nu är ju våra barn stora men jag blir lika varm i hjärtat varje gång jag ser att de har glädje av varandras sällskap. 
Lillasyster och storebror 

Den dag som jag och maken är borta, så har de ju bara varandra och då känns det skönt att de kommer bra överens.
Naturligtvis har de sina familjer också, men det är lite speciellt med syskon - man kommer ju från samma familj.
Det blev lite känslosamt det här. I bland blir det så. Jag är i alla fall tacksam och glad över min familj, att den sen har utökats med både svärson, sonhustru och barnbarn, är bara en jättestor bonus.




  • Dåren drömmer om rikedom, den kloke om lycka" Turkiskt ordspråk
Vi hörs!

måndag 16 juli 2012

Orkidé

Den här sommaren har kanske hittills inte varit nåt att skryta om, men för orkidén Jungfru Marie Nycklar ((Dactylorhitza maculata) verkar den ha varit alldeles utmärkt. Jag och maken var och tittade på ett ställe där det växte massor. Den är tämligen allmän i hela landet MEN fridlyst.
Jungfru Marie Nycklar (Dactylorhitza maculata)
Bladen är lätta att känna igen med mycket
bruna fläckar på ovansidan.
Dagen började med regn så vi tog en tur till Borlänge för att handla en del nödvändigheter. Hemvägen gick förbi Valsan-sjöarna och Rönnäs. Roligt att åka en "ny" väg. Väl hemkomna så sken solen och det var varmt och skönt.
  • "En god gärning är sin egen belöning"  Sofokles 497f.Kr - 406 f.Kr. Grekisk dramatiker och tragediförfattare.
Vi hörs!

söndag 15 juli 2012

Natascha Jusopov

När jag jobbade på Hotel Dalecarlia, så kom jag i kontakt med en konstnärinna som hette Natascha  Jusopov. Enligt henne själv, så var hon dotter till Furst Felix Jusopov. En av dom som mördade Rasputin i S:t Petersburg.
Natascha jobbade både med måleri och med skulpturer och hon var mycket engagerad i miljöfrågor. Hon avled i mars 2012, 87 år gammal.
Jag kom att tänka på henne nyss när jag såg på Rapport. Där fanns ett inslag om att invånarna i staden Barrow i norra Alaska, protesterade mot att Shell ska börja provborrningar efter olja i havet utanför staden. Invånarna är rädda för att havet ska bli förorenat och därmed förstöra deras möjligheter till att kunna fånga sin mat.

Skulptur signerad Jusopov
Natascha hade en "provskulptur" som jag såg och blev så förtjust i. Den föreställer en eskimåpojke som sitter på ett isflak med två döda sälar. Den skulpturen ville Natascha göra i naturlig storlek om bara det funnits en köpare. När julen kom så fick jag "provskulpturen" av henne och jag tycker fortfarande jättemycket om den. Den berör.
Blev ni intresserade så finns hennes konst på:  www.jusopov.com


  • "En stor konstnär är antingen före eller efter sin tid"  George Moore 1873-1958. Irländsk författare

Vi hörs!

lördag 14 juli 2012

IW W10

Rubriken verkar lite konstig va?  Men idag när jag stod och manglade kökshanddukar, så upptäckte jag att den ena handduken var märkt med just detta: IW W10. Då fick jag en så kallad flashback - året var 1960 (tror jag) och jag var på scoutläger på Norns bruk utanför Hedemora.
Norns Bruk

IW det var jag det. Ingrid Walterson och W10 det var beteckningen på den scoutgrupp i vilken våran patrull ingick. Vi bodde i stora tält på lägret i flera nätter och vad jag kommer i håg så hade vi jättekul. Så den handduken var med på det lägret. Det var alltså 52 år sedan och handduken hänger med fortfarande.
Det var ganska vanligt med scouting på den tiden. Jag vet att jag började som "Blåvinge"(killarna kalldes Vargungar). Mamma sydde en uniform och jag var så stilig OCH stolt.
Så här såg en blåvinge ut.

Vi fick lära oss mycket om naturen och att samarbeta med sina kamrater. Efter 2 - 3 år så blev man scout om man ville. Det var ju riktigt fränt för då var man ju stor och fick vara ute i skogen och lära sig.
Tyvärr så har scoutrörelsen tacklat av - tror jag. Man ser och hör inte så mycket om den nuförtiden. Utom när det blir de stora samlingarna med scouter från hela världen och kungen är med.
Scout uniform

Men vi som var unga i slutet av 50- och början av 60-talet, vi "lekte" till oss kunskap och vi "Var alltid redo"!


  • "En scout blir aldrig överraskad, han vet precis vad han ska göra när något oväntat inträffar" Sir Robert Baden-Powell 1857-1941. Grundare av scoutrörelsen
Vi hörs!

fredag 13 juli 2012

Litet bo...

När vår dotter var liten, så byggde maken en lekstuga. När hon så blev lite för stor att leka i den, så var den förråd i ett par år. Så kördes den till makens syster vars dotter hade den att leka i. När sen vårt första barnbarn var ett par, tre år, så kördes lekstugan hem igen från Lycka i Leksand. Nu är det det tredje barnbarnet Yavanna som pysslar i stugan.
"Litet bo jag sätta vill...."

I dag så satt vi på verandan och läste "Robinson Kruse" och "Mowgli och den bortsprungna elefantungen" Vi hade riktigt mysigt men lite kylslaget var det allt.
"Kom och sitt här farmor"

Maken och sonen har hållit på med sonens översvämning ända sedan tisdagen nu. Hela dagarna har de stått och öst/pumpat vatten och provat olika metoder för att hitta på felet. Nu på kvällen ringde sonen och bjöd på kvällspizza. Då berättade han att de hittat felet, åtgärdat det och att allt nu verkade helt OK. Lättnaden i hans röst gick inte att ta miste på.
Pizzadags


Vädret har varit riktigt skapligt i dag. Tog en riktig städdag - i alla fall nedre våningen. Tittade till lite blommor. Många har lagt sig ner på grund av regnet. Några har jag kunnat stötta upp men alla fina Prästkragar var det bara att dra upp och slänga. De växter som jag har i krukor har klarat sig hyfsat.

Jag har två krukor med vit Kalla. De blommar så fint nu och min vita Agapanthus är på väg att slå ut. så allt är inte sönderregnat. 

Vit Kalla (Zantedeschia aethiopica)

  • " Små bostäder med små rum leder sinnet in på den rätta vägen, medan stora hus får det att gå vilse" Leonardo da Vinci 1452-1519. Italiens målare och universalgeni.
Vi hörs!